Sjukdom

Vid sjukdom och annan frånvaro är det viktigt att meddela förskolepersonalen att barnet inte kommer. Om barnet inte dyker upp på sin vanliga tid har vi som policy att alltid ringa för att försäkra oss om att det inte har hänt något. 

Barn som är sjuka ska inte vara på Ettan. Det är allmäntillståndet som avgör om barnet klarar att vara på förskolan och delta i de aktiviteter som har planerats. Om personalen upplever att barnet inte är friskt hör vi av oss så snabbt vi kan till vårdnadshavarna. Vid magsjuka ska barnet vara hemma i 48 timmar efter sista symptom, och om någon annan i familjen är drabbad önskar vi att barnet också stannar hemma.

Om vårdnadshavare eller syskon är hemma för kortvarig sjukdom får barnet komma sina ordinarie tider, och vid behov kan vårdnadshavarna rådgöra med förskolans rektor om det finns möjlighet till extra tid. Det kan vara svårt att ta hand om både sig själv och ett barn när man är sjuk. Vid långvarig sjukdom hos vårdnadshavare är det kommunens skolchef som bedömer och beslutar om barnets förskoleschema.

Ta gärna del av mer information och råd vid sjukdom på 1177.

För att ditt barn ska kunna börja hos oss behöver du endast göra följande:

1
Anmäl intresse
2
Bli kontaktad
3
Kom på besök
4
Ansök om plats

Börja hos oss

Lämna detta fält tomt