Inskolning

Du skolar in ditt barn på Ettan när det passar er bäst – vi har inga fasta inskolningsperioder. Vi brukar räkna med att inskolningen tar cirka två veckor, men exakt hur lång tid det tar är väldigt individuellt. Det är viktigt att varken du eller barnet känner stress. 

Alla barn har olika förutsättningar och behöver därför olika bemötande. Berätta gärna för personalen om vilka behov och önskemål som just du och ditt barn har.

I början av inskolningen finns du där för att barnet ska känna sig tryggt. Du som vårdnadshavare kan ditt barn bäst och hjälper personalen att lära känna barnet och barnets behov.

Under de första dagarna är du och barnet på förskolan en kortare stund. Vi utökar sedan tiden i takt med att barnet knyter an till personalen. När tiden är mogen går du i väg en kort stund, in i huset eller på en promenad. På så sätt får barnet successivt vänja sig vid att bli lämnat på förskolan tillsammans med inskolningspersonalen.

Inskolningen handlar dock inte om att barnet ska öva på att ta avsked från sina vårdnadshavare. Den handlar om att hjälpa barnet känna trygghet på förskolan och knyta an till övriga barn och vuxna. Ett tryggt barn får en rolig och lärorik tid på förskolan.

Under inskolningen får du som vårdnadshavare chans att lära känna verksamheten, rutinerna, personalen och barnets nya kompisar. Du blir även en extra vuxen som tillsammans med personalen går på utflykt till skogen eller på annat sätt deltar i verksamheten. Vi vill att du också ska känna dig hemma på Ettan. Det är allas vårt kooperativ!

Om du undrar hur vi har det när du inte är här får du gärna slå en signal. Vi vet att ditt barn är det finaste du har och ett telefonsamtal stör aldrig.

Saker att ta med under inskolningen:

  • Väska med flera ombyten
  • Blöjor
  • Kläder efter väder
  • Eventuell napp och gosedjur

Har du några frågor om inskolningen på Ettan? Tveka inte att kontakta oss.

För att ditt barn ska kunna börja hos oss behöver du endast göra följande:

1
Anmäl intresse
2
Bli kontaktad
3
Kom på besök
4
Ansök om plats

Börja hos oss

Lämna detta fält tomt